Du er her

Hvordan forbereder du dig til Job- og uddannelsesmessen?

Hvordan forbereder du dig bedst mulig til at besøge Job- og uddannelsesmessen?

Vi giver dig her nogle idéer til, en positiv investering i dine egne fremtidige jobmuligheder og om hvordan du bliver messeklar. Endelig hvordan du som jobsøgende får mest muligt ud af at dit messebesøg, og hvordan du bruger det i din jobsøgning bagefter.

Hvordan forbereder du dig til Jobmessen?

 • 1. VÆR BEVIDST OM DIT MÅL

  Messen kan bruges på flere måder, og det er en god idé at tænke over, hvad du gerne vil have ud af dit messebesøg. Er det generel inspiration, du kommer efter? Er det idéer og kontakter til dit kommende job? Konkrete tilbud om praktikforløb? Måske rådgivning fra a-kasser, erhvervsråd eller jobbanker? Eller leder du efter håndfaste kontaktpersoner i interessante virksomheder, som du kan sende en uopfordret ansøgning til? Hvis du ved, hvad du går efter, er det meget nemmere at få noget brugbart med hjem.

 • 2. SØG INFORMATION INDEN MESSEN

  Undersøg hvilke virksomheder og organisationer, der deltager på Jobmesse – du kan få en samlet oversigt her på hjemmesiden. Udvælg de virksomheder, du gerne vil tale med på messen, og medtænk gerne nogle mindre kendte af slagsen. Små og mellemstore – og lokale – virksomheder kan rumme mindst lige så mange job- og karrieremuligheder som de større og globale virksomheder.

 • 3. FORBERED SPØRGSMÅL

  Det vil være meget nemmere at indlede samtalen med potentielle arbejdsgivere. Find ud af, hvad du gerne vil vide om den pågældende virksomhed – er det deres erfaring med medarbejdere med din uddannelsesbaggrund, er det information om, hvordan en arbejdsdag kunne se ud i virksomheden, eller er det deres kommentarer til dit CV el. ansøgning? Det kan også være spørgsmål om deres arbejdskultur, værdier, konkrete arbejdsområder, muligheder for udstationering eller noget helt andet. Vis, hvad du går efter – er du målrettet, er der større sandsynlighed for, at det giver pote.

 • 4. FORBERED ELEVATORTALE

  En elevatortale er en kort præsentation af dig selv – en slags mundtligt CV med fokus på centrale områder. Det er her, du kort og klart formidler, hvad du kan – det vil sige, du fremhæver dine samlede kompetencer og din overordnede faglige profil frem for dine specifikke fag og spredte erfaringer.  En elevatortale er en ultrakort fortælling om dig selv, hvor du i dit første møde med et andet et menneske giver præcise svar på spørgsmålene:

  • Hvem du er
  • Hvad du laver
  • Hvad du kan
  • Hvad du vil
 • 5. HENVEND DIG TIL VIRKSOMHEDERNE

  På messen har du mulighed for at få en uforpligtende snak med medarbejdere fra de deltagende virksomheder. Ofte er der både relativt nyuddannede medarbejdere, erfarne HR-folk og fagpersoner repræsenteret på standene – hvem du synes, det er nemmest at tage kontakt til, er helt op til dig. Under alle omstændigheder er det vigtigt at huske, at alle virksomheder og organisationer deltager på Jobmesse Ringsted for at komme i kontakt med kvalificeret arbejdskraft, for at tale med jer og besvare jeres spørgsmål. Derfor: Ret ryggen, stå ved dine kompetencer og spørg løs!

 • 6. TA' PÅ MESSE SAMMEN

  Tag gerne afsted med en anden jobsøgende – og inspirer hinanden til gode kontaktspørgsmål eller brug blot hinanden som makkere, hvis ikke du bryder dig om at gå rundt på en messe alene. Samtidig er det vigtigt at give hinanden god tid alene, når I er faldet i snak med en virksomhed – ofte bliver samtalerne dybere og mere konkrete, end hvis I færdes i en gruppe.

 • 7. NOTÉR STIKORD

  Når du tømmer tasken efter flere timer på messen, kan det være svært at huske det ene navn fra det andet. Med nogle få stikord bag på de visitkort og brochurer, du har fået, er det meget nemmere at sende det helt rigtige brev og CV i dagene efter.

 • 8. VÆR ÅBEN OG GI' DIG TID

  Selvom du er godt forberedt og har udvalgt netop de virksomheder og organisationer, du gerne vil tale med, er det en god idé at have antennerne ude. Hvem ved – måske findes drømmejobbet eller den fantastiske projektansættelse på standen lige ved siden af? Det tager nemt flere timer at være på messe, hvis du både skal tale med en del virksomheder og notere stikord fra samtalerne.

 • 9. BRUG MESSEBESØGET AKTIVT BAGEFTER

  Efter besøget på Jobmesse Ringsted er du formentlig kommet hjem med en stak visitkort og brochurer og ikke mindst idéer til, hvem du skal sende en ansøgning til. Det er en rigtig god idé at handle hurtigt, mens virksomhederne stadig kan huske dig – enten ved at sende en ansøgning eller en mail, hvor du takker for samtalen på messen og gør opmærksom på, at du vil gemme deres kontaktinformation til senere brug.

  Brug også ArbejdsMarkedsCentret aktivt efter messen – sagsbehandlere og virksomhedskonsulenterne kan hjælpe dig.
  På godt gensyn til jobmessen og rigtig god messedag!

Sidst opdateret

11.03.2020